over PSV

over PSV

PSV Gymnastiek is een vereniging die bijna 100 jaar bestaat. In augustus 1913 werd onder andere PSV Gymnastiek door Frits Philips opgericht, omdat hij vond dat zijn werknemers mogelijkheden tot ontspanning moesten krijgen.

Wat in beginsel alleen voor werknemers van Philips was, werd later een vereniging die werd vrijgesteld voor deelname door iedereen.

In de loop der jaren heeft PSV Gymnastiek vele talenten voortgebracht. Zo heeft Tonny Meijnen destijds in het Guinnes Book of Records gestaan als trainer met 150 kampioenen onder zich. PSV turnde in die jaren op zeer hoog niveau. Ook Cor en An Smulders, Nederlands kampioenen turnen en later sportman en ā€“vrouw van het jaar begin jaren ā€™70, waren trainer bij PSV. Nog steeds zijn er bekende toptrainers die ooit bij PSV begonnen. Zoals Bram van Bokhoven die op dit moment Yuri van Gelder traint, en ook van Loes Linders lagen de roots bij PSV Gymnastiek.

PSV Gymnastiek is een vereniging die op dit moment een ruime keuze biedt voor 1- tot 91- jarigen. Op diverse lokaties biedt PSV Gymnastiek turnen aan op zowel recreatie- als op diverse jongtalentenniveaus. Voor 55-plussers is er een pittige bewegingsgroep, en ook oud-turnsters houden zichzelf bij ons in beweging. Ook piepjonge kinderen leren samen met hun ouder of begeleider de basis van beweging bij de ouder-kindgym, en vinden later een doorstroom naar zelfstandige beweging tijdens de kleutergym. Dat alles op diverse locatie in Eindhoven en omgeving.

Geschiedenis van PSV Gymnastiek

Geef een reactie