PSV Gymnastiek

Ouder-kind gym tijdelijk gestopt

Helaas hebben we door een tekort aan trainers de beslissing moeten maken om al dan niet tijdelijk de ouder-kind lessen stop te zetten. Zodra er een potentiele trainer gevonden wordt zullen deze lessen weer hervat worden, informatie met betrekking tot datums, tijden of plekken zijn daarom nu niet bekend. Om up to date te blijven kunt u het best deze pagina volgen en we vragen u om niet het contactformulier hiervoor te gebruiken. U kunt zich door de stopzetting dus ook niet inschrijven voor deze lessen.

Mocht u geïnteresseerd zijn om zelf deze lessen te geven dan zal hieronder een knop staan om te solliciteren naar deze vrijwilligersfunctie. 

Ouder kind gym

Ouder kind gym, ook wel peutergym genoemd, is de enige les waarbij ouders de hele les in de zaal zijn. Peuters tussen 1 ½ en 4 jaar krijgen de kans om samen met papa/mama/opa/oma de wereld te ontdekken en te leren bewegen. De kinderen worden elke week gestimuleerd om op wisselende toestelsituaties vrij te bewegen en kennis te maken met de basisvormen van bewegen. Ouders of verzorgenden kunnen bij de leiding terecht met vragen. Ze krijgen tips en handvatten om de peuter te ondersteunen, veiligheid te bieden en passende uitdagingen te bieden.

Peuters ontdekken de wereld

Het leuke aan ouder kind gym is dat peuters letterlijk de wereld verkennen. We krijgen vaak de vraag of een kind niet te jong is om in een gymzaal te bewegen, het antwoord is nee. Kinderen vinden het fantastisch om te bewegen en elke week nieuwe dingen te ontdekken. De aanwezigheid van de ouders zorgt voor een vertrouwd gevoel.

Vaak ontdekken deze jonge kinderen thuis de wereld. Ze proberen op banken, stoelen of tafels te klimmen. Wat thuis niet kan of mag kan heel uitdagend zijn voor het kind om te leren. De kinderen klimmen, klauteren, springen en rollen de hele zaal door en verkennen verschillende attributen. Het belangrijkste is dat het kind plezier heeft in de bewegingen die hij/zij maakt.

Gymles & speelparadijs in 1

Kinderen leren ontzettend veel tijdens ouder kind gym. Naast de aandacht voor de grove motoriek zoals lopen, rennen, springen en klimmen besteden we ook aandacht aan meer coördinatie gerichte bewegingen zoals gooien, mikken en vangen.Ook op sociaal gebied zijn er uitdagingen.

De peuter kan omdat er geen vastgelegde opdrachten zijn/haar eigen regie te bepalen en eigen keuzes maken. Hierbij geldt dat je soms rekening moet houden met de kinderen om je heen. Op je beurt wachten, samen een oplossing bedenken als je op een smalle balk elkaar in het midden tegenkomt en leren van de oplossingen en ideeën van de ander.

Centraal in deze lessen staan:

– Plezier in bewegen

– Spelen is leren

– Ontwikkeling op eigen tempo met een vertrouwd persoon

Ouder Kind Gym Eindhoven

In het verleden werd deze les ouder kind gym/ peutergym alleen gegeven op de locatie stratum in de Tuinstraat in Eindhoven.  De lessen werden op zaterdagochtend gehouden van 09.00 tot 10.00 uur.

Ouder Kind Gym proefles

Wij bieden u twee gratis proeflessen aan. Door de stopzetting van deze groepen kunt u zich niet inschrijven voor deze proeflessen. Onze trainers van de locatie Tuinstraat zullen dan verder contact opnemen en u uitnodigen voor een proefles.