PSV Gymnastiek

Over onze lessen

Op deze pagina kun je meer informatie lezen over de lessen die wij geven in onze gymnastiekvereniging. Recreatief turnen, acro gym, dans- en fitgym en ouderen gym komen voorbij!

Ouder kind gym

Ouder kind gym is de enige les waarbij ouders de hele les in de zaal zijn. Peuters tussen 1 ½ en 4 jaar krijgen de kans om samen met papa/mama/opa/oma de wereld te ontdekken en te leren bewegen. De kinderen worden elke week gestimuleerd om op wisselende toestelsituaties vrij te bewegen en kennis te maken met de basisvormen van bewegen. Ouders of verzorgenden kunnen bij de leiding terecht met vragen. Ze krijgen tips en handvatten om de peuter te ondersteunen, veiligheid te bieden en passende uitdagingen te bieden. Helaas wordt deze les nu niet meer gegeven.

Kleutergym

Kleutergym is bedoeld voor kleuters (4 t/m 6 jaar) die het plezier in bewegen willen ontdekken. Tussen het 4de en 6de levensjaar maakt een kind een enorme motorische ontwikkeling door. Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Verschillende (toestel)situaties aangeboden die uitnodigen tot bewegen en ontdekken. Hierdoor kan elke kleuter zich binnen de eigen mogelijkheden en  tempo ontwikkelen. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Helaas kunnen we deze les niet meer geven.

Recreatief turnen

Kinderen vanaf 6 jaar leren tijdens de lessen turnen op balk, ringen, brug, sprong en vloer. Kinderen die starten met de recreatielessen op 6-jarige leeftijd zullen op een spelenderwijs manier de basis leren van het turnen. Hoe ouder ze worden, hoe meer de kinderen kunnen en hoe serieuzer er getraind worden. Plezier staat uiteraard altijd centraal in onze lessen. De oefeningen worden zoveel mogelijk op het eigen niveau van de kinderen aangeboden waardoor ieder kind op eigen tempo doorgroeit.

Acro gym

Acrobatische gymnastiek, vaak genoemd acro gym, is een combinatie van vloerturnen, dans en acrobatiek. Lenigheid, kracht, balans en samenwerken zijn de belangrijkste elementen tijdens het acrogymmen. In tegenstelling tot turnen is acro echt een team- en demonstratiesport. Dit maakt het het uitdagend en spannend, maar is vooral heel leuk. Wij bieden acrolessen aan op zowel recreatief als wedstrijdniveau!

Ouderen gym

PSV Gymnastiek biedt ouderen gym aan in de vorm van 55+ fitgym. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan meedoen. Het plezierige van bewegingsactiviteiten in verenigingsverband is dat u altijd samen met leeftijdsgenoten sportief bezig bent.