PSV Gymnastiek

Recreatief turnen

Kinderen vanaf 6 jaar leren tijdens de lessen turnen op balk, ringen, brug, sprong en vloer. Kinderen die starten met de recreatielessen op 6-jarige leeftijd zullen op een spelenderwijs manier de basis leren van het turnen. Hoe ouder ze worden, hoe meer de kinderen kunnen en hoe serieuzer er getraind worden. Plezier staat uiteraard altijd centraal in onze lessen. De oefeningen worden zoveel mogelijk op het eigen niveau van de kinderen aangeboden waardoor ieder kind op eigen tempo doorgroeit.

Bruikbaar

Turnen op eigen niveau

Het voordeel van recreatief turnen is dat alle kinderen op hun eigen niveau kunnen groeien. We organiseren de lessen zo dat iedereen mee kan doen. Als iemand iets niet kan of niet durft dan verzinnen we samen een manier om er naartoe te groeien.

We geven onze turners de kans om zelf mee te denken over elementen of oefeningen die zij nog willen leren. Per onderdeel worden een aantal oefeningen aangedragen door de trainer of assistent. Dit begint vaak makkelijk en wordt steeds moeilijker. Kinderen kunnen met ideeën komen om zo de les voor hen uitdagender te maken. Zo komen andere kinderen ook op nieuwe ideeën en leren we van elkaar.

Turnelementen

Er zijn verschillende toestellen die we gebruiken. De vijf basistoestellen zijn balk, ringen, brug, sprong en vloer. Deze en andere toestellen gebruiken we om de basiselementen zoals handstand, radslag en salto aan te leren. Op de balk wordt vooral aandacht besteed aan het houden en verbeteren van balans. Bij de ringen gaat het om het aanspannen van de juiste spieren, vormspanning, onder andere om zo goed mogelijk te kunnen zwaaien. Bij de brug met ongelijke leggers zijn de belangrijkste elementen het duikelen om de leggers en het springen van de ene naar de andere legger. Ook hierbij speelt vormspanning een grote rol. Bij sprong worden de mini-trampoline en plankoline gebruikt om verschillende sprongen uit te voeren. Bij vloer gaat het om diverse oefeningen die te maken hebben met balans, kracht, lenigheid, vormspanning en ruimtelijke oriëntatie.

 

Binnen onze club zijn er recreatieve turnlessen voor verschillende leeftijdsgroepen. We houden rekening met de verschillende leeftijden en belevingswerelden van de kinderen. Tijdens de les is er ruimte voor eigen inbreng en kans om je sociale contacten bij te houden.

Centraal in deze lessen staan:

– Turnelementen op je eigen niveau

– Wisselende activiteiten tijdens training

– Uitdagingen accepteren en groeien

 

Recreatief turnen Eindhoven en Nuenen

Deze lessen worden gegeven op de locatie Strijp in de Klipperstraat in Eindhoven en de locatie Nuenen.  De lessen worden gegeven in de Klipperstraat op dinsdag van 17.30 tot 19.30 uur en op vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en in Jacobushoek op dinsdag van 16.30 tot 20.45 uur.

Turnen proefles

Wij bieden u twee gratis en proeflessen aan. Deze kunt u door middel van de onderstaande link aanvragen. Onze trainers zullen dan verder contact opnemen en u uitnodigen voor een proefles.