PSV Gymnastiek

Fantastische resultaten ACRO-wedstijd teams!

Prachtige ervaringen, Acro wedstrijdgroeptwee keer goud en twee keer zilver zijn de Acrobatische gymnasten van PSV rijker. Na een mooie eerste wedstrijd weekend van dit seizoen is iedereen met een tevreden gevoel weer huiswaarts gegaan.

Zaterdag 23 januari vielen vier van de zes deelnemende teams van PSV Gymnastiek in de prijzen tijdens de Oost Brabantse Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek.

Na het inturnen en lange wachten tot het einde van de ochtend was het eindelijk zover dat de duo teams hun lang voorbereide oefeningen mochten laten zien aan het publiek en de jury.

Evi Spoormakers en Djaimy Vreven (duo E niveau junioren) scoorden goud tijdens hun eerste wedstrijdervaring samen en mogen zich kampioen Acrobatische Gymnastiek van Oost Brabant noemen. In dezelfde klasse behaalde Maaike Hees en Tess Weijnen zilver.

Cato Korsten en Isabel Jegerings behaalde zilver in de categorie E senioren duo’s.

Tijdens de middagwedstrijd lieten de trio’s zich van hun beste kant zien. Het trio Denise Lodewijks, Elmira Razmjouei en Roisin McCormack (D trio senioren) kregen op een haar na nét geen medaille maar wel een mooie vierde plaats. Tevens behaalde het team Isa van Gaalen, Eva Martens en Katja Minkjan in dezelfde klasse een 10de plaats. Bij het hoge aantal deelnemers in dit hogere niveau een bijzondere prestatie voor een team met een deelnemer zonder enige wedstrijd ervaring. Lisa Coviello, Femke Storm en Danique van den Reek dansten de sterren van de hemel. De jury waardeerde dit zeer en beloonde hen met goud in de categorie trio E senioren.

Gelukkig waren er veel supporters in de vorm van ouders, opa’s, oma’s en vriendinnen om de dames te belonen met een luid applaus. En over teamspirit en aanmoedigen gesproken: ook Sjoerd Reinders, een van de teamgenoten die helaas dit jaar geen wedstrijden mee kan doen, was de hele dag aanwezig om mee te ervaren en vooral alle dames een hart onder de riem te steken tijdens de oplopende spanningsmomenten.